Дизайн інтер'єра

Архітектура кімнати: як вибрати стиль інтер'єру за характеристиками приміщення

Вибір певного стилю інтер'єру – завдання не з легких, так як іноді ваші уподобання можуть не збігатися з особливостями архітектури приміщення. Ремонто-будівельне Управління  готове виконати для вас ремонт квартири під ключ в Одесі та Києві, взявши на себе зобов'язання з підбору оптимального інтер'єру залежно від особливостей вашого будинку, побажань і переваг.

.

Декілька загальних рекомендацій:

  • Класика жанру. Якщо ви любите класичний стиль оформлення незалежно від призначення кімнати, пам'ятайте: низькі стелі і наявність 1-2 маленьких вікон не дозволять реалізувати цей стиль в повній мірі, так як необхідно багато світла і простору.
  • Невибагливий лофт. Якщо стеля невелика, а в кімнаті планується монтаж вентиляційної шахти, краще обрати стиль лофт - не треба монтувати підвісну стелю, що зменшує простір, щоб приховати труби та інші конструкції.
  • Неокласика, гранж та еклектика. У приміщеннях з високими стелями фантазія дизайнера практично не має обмежень. Тут можна сміливо вдатися до ліпнини в стилі класики або неокласики, зробити кантрі-балки і доповнити все це кольоровою еклектичною багато ріжковою люстрою. Яскраві, незвичайні та стильні варіанти оформлення розкриють свій потенціал завдяки висоті стель.
  • Середземномор'я та прованс. Для маленьких кімнат, особливо в північній частині будівлі, краще використовувати «теплі» стилі інтер'єру - кантрі, прованс, французький стиль або грецьке середземномор'я.
  • .

Кожен зі стилів має свої особливості - для великих і маленьких приміщень, світлих і темних кімнат, високих і низьких стель.

.

Невеликі та погано обмірковані кімнати

Північні народи живуть у досить суворих умовах, тому їм доводиться створювати тепло і затишок буквально з нічого. Скандинавський інтер'єр – світлий, з приємними на дотик матеріалами, в інтер'єрі багато яскравих і соковитих акцентів. Завдяки легкості та лаконічності оформлення, скандинавський стиль знайшов відображення в сучасних інтер'єрах, будучи одним із найпопулярніших у світі.

Якщо обрана для ремонту в Одесі кімната занадто темна навіть у сонячний день, рекомендуємо використати кілька прийомів, узятих зі скандинавського стилю:

  • багато білого кольору та його відтінків,
  • світле дерево – ясен, клен, береза, граб,
  • прості орнаменти, які можуть прикрасити меблі,
  • акцентний декор - яскраві нитки на подушках, картина в соковитих тонах,
  • багато штучного світла – у жовтому або білому спектрі.

Ще один хороший варіант для невеликих і темних приміщень – неокласика:

  • джерела світла розташовуються по всіх площинах: стеля, стіни, підлога, по периметру,
  • меблі мають стриманий силует, без надмірностей з витонченими ніжками, невеликого розміру,
  • лепнина доречна, але строгих геометричних форм, що не перевантажують простір.

Шпалери в неокласиці не повинні ставати основою інтер'єру, а лише фоном для створення загальної гармонійної атмосфери. Настрій задають дрібні аксесуари - яскраві подушки на дивані, симпатичний абажур підлогового світильника соковитого забарвлення, рамка для фото, пофарбована в насичений тон.

Владарям високих стель і великих вікон

Подібна особливість інтер'єру - розкіш, яка високо цінується за рахунок рідкісності в сучасному житлі. Якщо вам пощастило стати володарем такої квартири або будинку, то не варто зменшувати висоту стель – це доречно тільки в тому випадку, якщо вони відверто нерівні. В інших випадках, ви самі себе позбавите очевидних переваг, і значно скоротите список доступних видів інтер'єру. А, наприклад, французький вишуканий стиль якраз і вимагає таких параметрів. Цей стиль відрізняє:

  • нейтральний відтінок фарби для стін і стелі,
  • витончені ліпні елементи - молдинги, розетки, пілястри, карнизи в тон стін і стелі,
  • великі вікна оформляються нарочито просто - легкий напівпрозорий або густий тюль.

Висота стелі грає на руку стилю лофт:

  • вікна закривають напівпрозорі римські штори,
  • світло дають лампи в індустріальному стилі,
  • актуально і цікаво виглядає цегляна кладка.

У приміщеннях з низькими стелями стіни з цегли або стилізація під них може мати громіздкий і безглуздий вигляд, але тільки не в тому разі, якщо стіни високі - цегляна кладка стає акцентом усього інтер'єру.

.

Непоганим рішенням також стануть традиційні стилі: вінтаж, класика, еклектика і неокласика. Тут повною мірою покажуть себе високі і витягнуті предмети – овальні дзеркала, великі люстри, гардини і фіранки в підлогу, цікаві торшери.

.

Контемпорарі та скандинавський стилі сформують добре гармонійний і спокійний простір, у якому кожен предмет має суворо відведене йому місце - тут усі речі добре організовані, акценти доречні, а загальне враження - світле й затишне.

.

Особливості квартир у хрущовці

Такий тип житла має низку безсумнівних переваг – високі стелі, великі вікна і широкі дверні прорізи. Але з усім цим багатством треба вміти впоратися, тому рекомендуємо вам замовити ремонт квартир в Одесі під ключ у РСУ № 1 – фахівці нашої компанії підберуть для вас стиль, який найкраще підкреслить особливості архітектури.

Якщо ви бажаєте зайнятися створенням дизайну квартири самостійно в хрущовці, але необхідно знати наступне:

  • Для акцентуації уваги на вікнах і дверях можна використовувати прийоми оформлення паризького стилю - елегантна ліпнина, елітний паркет або його імітація, пілястри і розетки, меблі на витончених ніжках.
  • Якщо вікна розташовані лише на одній стіні, повісьте на протилежній площині дзеркала, які значно збільшать кількість денного світла в приміщенні.

Не менш цікавим у хрущовці є стиль неокласики: легкі меблі, ненав'язливий декор, нейтральна колірна гама, молди та кесони на стелі.

.

Низькі стелі у квартирі – не вирок

Одразу варто сказати – ліпнина, люстри, що низько звисають, та інші декоративні прийоми для прикраси стелі, що крадуть дорогоцінні сантиметри висоти, тут неприйнятні, і навіть протипоказані.

Зверніть увагу на стилі контемпорарі, бохо, мінімалізм, прованс і ретро. Останній дуже цікавий тим, що відводить погляд від стін, фіксуючи його на меблях - нарочито широких і присадкуватих.

Ідеальне рішення для квартири-студії

В останні роки популярність на квартири-студії, хоч і знизилася, проте залишається безліч тих, хто шанує цей варіант оформлення - об'єднання кухні та вітальні або вітальні та передпокою. Тут вам стануть у пригоді стилі, що «об'єднують» в один простір - скандинавський, контемпорарі, американський. Ар-деко прекрасно впорається з поставленим завданням завдяки великій кількості рослинного орнаменту, який може дублюватися на оббивці, шпалерах та інших елементах, проводячи паралелі й об'єднуючи кілька зон в одну.

Підбиваючи підсумки, варто сказати, що, як би не подобався вам той чи інший стиль, вам доведеться рахуватися з особливостями наявного простору, його об'ємними характеристиками. Професійні дизайнери з РСУ готові прийти вам на допомогу, розробити проєкт реконструкції вашого житла і виконати повний спектр робіт згідно з вашими побажаннями.

.

Дзвоніть нам просто зараз, щоб ваша мрія про затишну оселю почала втілюватися вже завтра!

Image
Image
Image
Image