Новини РСУ

✅ Ми запускаємо нову послугу "Технагляд"

Приймання квартир від забудовників. Аудит робіт. Контроль. 

Технагляд (іноді його називають будівельним контролем) - служба, що контролює всі види і якість виконання робіт на будівництві. 
Фахівці технагляду перевіряють дотримання технологій і наявність необхідних документів, що підтверджують якість матеріалів і конструкцій.

📣 Ділимося з вами інформацією про те, що потрібно прийняти від Девелопера (приймання квартири):
✅ Перевірка зовнішнього вигляду, щоб не було зовнішніх пошкоджень.
✅ Замки, щоб усе зачинялося і відчинялося легко
✅ За рівнем перевірити встановлення дверей, а саме полотна дверей, каркаса, лиштви
✅ Цілісність герметизуючої гумки по периметру дверей
✅ Зовнішній вигляд, щоб не було зовнішніх пошкоджень. На склі не повинно бути тріщин, подряпин. Профіль також має бути цілим. Звернути особливу увагу на кути склопакетів.  
✅ Наявність ручок, вікна повинні відкриватися легко, фіксуватися в різних положеннях: відкриття, провітрювання, мікропровітрювання, закриття. в. За рівнем перевірити встановлення вікна, а саме раму, стулки вікон. Як по горизонталі так і вертикальній площині.
✅ Перевірити наявність установки демпферної стрічки або матеріалу, що ізолює раму від бетону цегли, тощо, щоб прибрати місток холоду.
✅ Перевірити наявність і цілісність герметика, хоча б зовні, навколо рами із зовнішнього боку.
✅ Целостность герметизирующей резинки по периметру створок окон
✅ Зовнішній вигляд. пошкоджень, подряпин, вм'ятин не повинно бути. Труби, що ведуть до батарей, не повинні мати слідів фізичного впливу (вм'ятин від ударів, подряпин тощо). ✅ За рівнем перевірити встановлення батареї. Вони мають бути змонтовані строго горизонтально (покаже рівень) і перебувати на відстані не менше 3-5 см від стіни, 7-12 см від підлоги і 5-10 см від підвіконня (виміряти допоможе рулетка). Перевірити вентиль кожної батареї Якщо радіатори регульовані, то вентиль має працювати без зайвої "жорсткості", але водночас і не бовтатися вільно.
✅ Переконайтеся, що їхнє розташування відповідає плану квартири, у них немає не передбачених плануванням ніш, вони не скошені відносно одна одної, підлоги і стелі, а також не мають перепадів за горизонталлю.
✅ Вимірювання лінійних вимірів може проводити паралельно друга людина, яка прийшла з Вами. Краще перевірити ще раз площу, хоча б для свого спокою
✅ Переконайтеся, що їхнє розташування відповідає плану квартири, у них немає не передбачених плануванням ніш, вони не скошені відносно одна одної, підлоги і стелі, а також не мають перепадів за горизонталлю.
✅ Вимірювання лінійних вимірів може проводити паралельно друга людина, яка прийшла з Вами. Краще перевірити ще раз площу, хоча б для свого спокою
✅ Якщо стіни викладені зі штучного матеріалу (газобетон тощо), то уважно огляньте буквально кожен сантиметр кладки. Вона має бути акуратною, без наскрізних отворів, тріщин на блоках і без щілин між ними. До слова, якщо щілини повністю не заповнити розчином, то в них у майбутньому може утворитися грибок.
✅ Якщо стіни бетонні, то зверніть увагу на поверхню: вона має бути рівна, без виїмок, відколів і арматури, що стирчить. Ну природно без великих тріщин
✅ Кут між стінами має бути однаковим по всій довжині - 90 градусів (якщо інше не передбачено плануванням квартири). А перевірити дотримання цієї вимоги допоможе куточок. ✅ Вони мають бути строго горизонтальними, без "напливів" і слідів "потопу". Найпроблемніше місце - під радіаторами опалення, обов'язково приділіть йому підвищену увагу."
✅ Підлога і стеля повинні не тільки з'єднуватися зі стінами по всьому периметру, а й робити це під кутом у 90 градусів - в оцінці цієї "геометрії" на допомогу знову ж таки прийде будівельний куточок.
✅ Якщо крізь підлогу і стелю проходять комунікації, то їхній стик має бути акуратно забетонований - дірок бути не повинно. Ну і, звичайно, на підлозі, стінах і стелі не повинно бути слідів від патьоків.
✅ Перевірку вентиляції потрібно проводити з вікнами, відкритими в режимі "зимове провітрювання". Сама по собі процедура досить проста: до вентиляційного отвору прикладається аркуш паперу. Якщо він не падає, а залишається притягнутим до входу каналу, то з вентиляцією все гаразд.
✅ Має сенс усамітнитися, що в санвузлах (тут-то і стане в пригоді потужний ліхтар), є каналізаційна труба з трійником для приєднання відводів. А по-друге, на ній немає ніяких відколів, тріщин або вм'ятин.
✅ Також обов'язково перевірте працездатність запірної арматури - крани подачі холодної та гарячої води мають бути працездатними. У нашому випадку труби запаяні в кільце. ✅ Введення електричного кабелю має бути акуратним, перетином не менше 6 кв. мм. Для трикімнатних квартир зазвичай, кабель має бути 5 жильний. Або окремі 5 жил. Нуль, три Фази, земля. Оскільки в квартиру заходить 3 фази. Кабель має бути не пошкоджений. Для однокімнатних квартир цей кабель має бути трижильним. Нуль, фаза, земля. Оскільки в квартиру заходить одна фаза
✅ У квартиру має заходити оптичний кабель. Необхідно перевірити його цілісність, зовні. Для приёмки квартиры от строителей необходимо взять:  

‼️ 1. Документи на квартиру, договір інвестування, копії
1 і останніх аркушів
2. Свої документи, і копії
3. Ручку, олівець, крейду, записну книжку, кілька аркушів формату А4
4. Попередній план квартири. Для зняття замірів
5. Рулетку. Краще електронну. Заміри буде робити простіше і швидше.
6. Рівень
7. Ліхтарик, обов'язково
8. Фотоапарат або мобільний телефон. 
 




Image
Image
Image
Image